Nieuws



[09-04-2013]

Nieuw: Transitie AWBZ naar Wmo met de Wmo-flexpool

Volgens het nieuwe regeerakkoord gaan de AWBZ-functies Begeleiding en Persoonlijke Verzorging per 1 januari 2015 over naar de Wmo onder verantwoordelijkheid van gemeenten. Idee hierachter is dat de ondersteuning van mensen het beste dicht bij de burger geregeld kan worden. Gemeenten kennen de burger beter en kunnen efficiënter werken doordat zij verbindingen in de buurt kunnen leggen. Gemeenten worden hierdoor steeds meer verantwoordelijk voor de ondersteuning van kwetsbare groepen. Dit transitieproces vraagt bij hen om extra kennis en capaciteit.

[04-03-2013]

Module 'zaakafhandeling' nu ook in Leerlingenvervoer.NU

LV.NU is onlangs uitgebreid met de module ‘zaakafhandeling’. Deze module geeft vergaande ondersteuning bij het beslisproces door deze stapsgewijs uit te vragen. U heeft dan alle gegevens bij de hand en hoeft niets meer op te zoeken. Er wordt een advies gepresenteerd waarop u alleen nog hoeft aan te geven of u hiermee akkoord bent of niet. Daarna wordt automatisch uw beslissing omgezet in een beschikking. De aanvrager krijgt hiervan direct bericht en met de optie elektronische handtekening kan zelfs de beschikking automatisch worden verstuurd.

[25-06-2012]

AWBZ-vervoer: ga niet stilzitten, maar kom in actie

De decentralisatie van de AWBZ-functie begeleiding naar gemeenten per 2013 is van de baan, maar het ziet er naar uit dat dit enkel een uitstel is in plaats van afstel. Instellingen blijven voorlopig dus opdrachtgever voor het vervoer, maar krijgen per 2013 te maken met lagere budgetten voor het vervoer. Forseti adviseert gemeenten en instellingen gezamenlijk het AWBZ-vervoer efficiënter en beter beheer(s)baar te maken. Breng het vervoer in beeld en krijg meer grip op de kosten!

[25-06-2012]

Conversatietool Wmo-vervoer en leerlingenvervoer

Als opdrachtgever van Wmo- of leerlingenvervoer heeft u vast wel eens te maken gehad met onbegrip over de aanpak of over een idee van een vervoerder, reiziger of aanbeste-dende partij. En dat terwijl u uiteindelijk allemaal hetzelfde doel voor ogen heeft: kwalita-tief goed contractvervoer voor de reiziger! Daarom heeft het Kennisplatform Verkeer en Vervoer (KpVV) de conversatietool ontwikkeld om te werken aan vertrouwen, openheid en begrip bij sleutelpersonen binnen contractvervoer. Forseti ondersteunt dit initiatief en daarom wijzen wij graag op dit instrument.

[22-05-2012]

Invoering passend onderwijs jaar uitgesteld

De invoering van het passend onderwijs wordt een jaar uitgesteld. Schoolbesturen krijgen twee jaar (2012-2013 en 2013-2014) de tijd om zich voor te bereiden op het nieuwe stelsel. Met ingang van schooljaar 2014-2015 wordt de zorgplicht ingevoerd.

[22-05-2012]

Nationaal Congres Taxi-Aanbestedingen

Op dinsdag 19 juni a.s. wordt de eerste editie van het Nationaal Congres Taxi-Aanbestedingen georganiseerd in de Philharmonie te Haarlem. Een unieke gelegenheid om inzicht te krijgen in de kansen en bedreigingen van de huidige aanbestedingsmethodiek in de taxibranche.

[24-04-2012]

Wet Passend onderwijs door Tweede kamer aangenomen

Met de goedkeuring door de Tweede kamer is de invoering van de wet Passend onderwijs weer een stap dichterbij gekomen. De invoering van deze Wet heeft ook grote gevolgen voor het leerlingenvoer en geconcludeerd kan worden dat met deze gevolgen de kosten van het leerlingenvervoer nog lastiger te beheersen zijn. Via www.passendonderwijs.nl kunt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen omtrent deze wetswijziging.

[24-04-2012]

Aanbesteden: meer dan alleen inkoop!

Het einde van het schooljaar nadert alweer snel en de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar worden weer opgestart. Voordat u het weet zit u in het nieuwe schooljaar en is het laatste contractjaar met uw vervoerder(s) aangebroken.

[02-04-2012]

1e inspiratiesessie voor bestuurders een succes!

Donderdag 22 maart 2012 vond de eerste inspiratiesessie leerlingenvervoer voor bestuurders plaats. Een vijftal wethouders vanuit gemeenten Uithoorn, Eemnes, Renkum, Strijen en Lopik waren vol nieuwsgierigheid en interesse naar Rosmalen afgereisd.

[02-03-2012]

Ouders en scholen Tdiel zeer tevreden over leerlingenvervoer

BURGUM - De ouders en scholen van kinderen die gebruik maken van het leerlingenvervoer in Tytsjerksteradiel, geven de kwaliteit van het vervoer maar liefst hoger dan een 8 als rapportcijfer.

 
Forseti | Hoff van Hollantlaan 6 | 5243 SR Rosmalen | t (073) 523 10 60 | info@forseti.nl | www.forseti.nl