[10-10-2013]

Kostenbeheersing

“Een loods is een specialist met grote bekendheid van het plaatselijk vaarwater, die kapiteins adviseert bij het navigeren door een bepaald gebied, in het bijzonder nauwe vaarwaters, rivieren en havens. Loodsen zijn vaak ervaren zeelieden, die na een lange opleiding als loods mogen varen, eerst op kleinere schepen, daarna op de grote. De kapitein blijft eindverantwoordelijk, de loods heeft slechts een adviserende functie tegenover de officier van de wacht. Het is aan de kapitein om het advies van de loods op te volgen.”
 
Zo is úw contract leerlingenvervoer úw schip. U bent hiervan de kapitein en het nauwe vaarwater is de uitvoering van het contract. Vaak weet u al wel waar u wilt aanleggen, maar ziet u niet tijdig dat uw schip uit koers is geraakt. Hierdoor bestaat het risico dat u in de verkeerde haven beland en geen weg ziet om terug naar de juiste haven te varen. 
 
Forseti is met haar contractmanagement als de loods op uw schip. Wij komen bij u aan boord en adviseren wat te doen om in de juiste haven te geraken. U blijft de kapitein en neemt de beslissingen. Met onze kennis en ervaringen kunnen wij realistische voorspellingen doen over de te verwachten kosten en kunnen wij u op alle mogelijke manieren adviseren over hoe de kosten beïnvloed kunnen worden met behoud van een kwalitatief hoogwaardige uitvoering! Een aantal voorbeelden van recentelijk gerealiseerde besparingen bij onze opdrachtgevers:
  • realisatie van structurele besparingen gedurende een volledige contractperiode via beleidsveranderingen, factuurcontroles en sturing op efficiency in het vervoer.
  • Totstandkoming van een te verwachten besparing van  +/- € 50.000,- door het aanpassen van het in te zetten voertuigtype (gebaseerd op hoge begeleidingskosten en een slechte bezetting van het ingezette voertuigtype).
  • Nadat een fout was erkend in de naleving van de overeenkomst, heeft een opdrachtgever alsnog € 65.000,- aan onrechtmatige kosten succesvol teruggevorderd. Hieruit blijkt dat ook het laten bijsturen van een loods, als al van de koers is afgeweken, leidt tot resultaat. 
 
Geïnteresseerd? Lees hier meer over. 
Neem voor meer informatie contact op ons via telefoonnumer 073 - 523 10 60.


 
Forseti | Hoff van Hollantlaan 6 | 5243 SR Rosmalen | t (073) 523 10 60 | info@forseti.nl | www.forseti.nl