[19-11-2012]

Zesde inspiratiedag opnieuw goed bezocht!

Forseti organiseerde afgelopen donderdag (15-11-2012) de zesde inspiratiedag Leerlingenvervoer, kan het ook anders! De dag was opnieuw goed bezocht. Ditmaal waren naast gemeenten ook enkele vervoerders van de partij. Ruim 80 deelnemers waren afgereisd naar het Theater aan de Parade in 's-Hertogenbosch.

De opening werd verzorgd door Bart Eigeman. Als voormalig wethouder in 's-Hertogenbosch en voorzitter van de VNG commissie Onderwijs, Zorg & Welzijn heeft Bart een rijke ervaring opgedaan als bestuurder in het veld van onderwijs en zorg. Bart is nu zelfstandig adviseur (barteigemanb3o) Bezinnen Bezielen Bewegen in Ondernemen Onderwijs en Overheid. In een bevlogen presentatie liet Bart de zaal zien hoe belangrijk het is om uit te gaan van de eigen kracht van mensen en niet te snel simpelweg het 'oplossen' uit handen te nemen.

Het persoonlijke verhaal van Yoran en z'n moeder sloot hier prachtig op aan. Yoran is een jongen met een beperking (niet zichtbaar) waarvan men nooit had verwacht dat hij dagelijks (inclusief overstap) met de trein zou reizen van huis naar school. Open raampjes, tussenstukken in de trein, allemaal doodeng voor hem. In een vraaggesprek met Yoran en zijn moeder nam Emmely Lefevre (MEE) de zaal mee over de acties die drempels die zij overwonnen hebben en wat dit voor hen heeft opgeleverd.

Op de inspiratiedag zijn daarna nog de volgende onderwerpen aan bod gekomen. U treft daarbij ook in een link de presentaties aan:

De dag is afgesloten met een plenaire presentatie van Marcel Slotema over de resultaten van de benchmark 2012.

We hebben opnieuw met veel plezier deze dag georganiseerd en nemen graag alle reacties mee in een voorbereiding voor volgend jaar.

Wij verwelkomen u graag volgend jaar weer op de zevende inspiratiedag van Forseti.

Heeft u nog vragen over deze dag of wilt u zich alvast inschrijven voor de volgende inspiratiedag? Neem dan contact op met Hanneke van de Ven via info@forseti.nl. 
Forseti | Hoff van Hollantlaan 6 | 5243 SR Rosmalen | t (073) 523 10 60 | info@forseti.nl | www.forseti.nl