[24-04-2012]

Aanbesteden: meer dan alleen inkoop!

Het einde van het schooljaar nadert alweer snel en de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar worden weer opgestart. Voordat u het weet zit u in het nieuwe schooljaar en is het laatste contractjaar met uw vervoerder(s) aangebroken. Of u staat voor de keuze om al dan niet te gaan verlengen met de vervoerder(s). Zorg dat u hierdoor niet ineens verrast wordt en begin hier tijdig over na te denken. Hoe meer tijd u neemt, des te beter het resultaat. Onze ervaring heeft geleerd dat een tijdige en gedegen aanbesteding u veel geld kan besparen. Nieuwsgierig geworden? Klik hier 

Het is daarnaast belangrijk om een aanbesteding niet te zien als een inkoopproces dat eens in paar jaar weer voorbij komt en doorlopen moet worden, maar zie het aanbesteden als onderdeel van het proces ‘leerlingenvervoer’ (beleid-inkoop-beheer) als geheel! 

Zo hebben beleidsaanpassingen gevolgen voor de inkoop en het beheer van de afgesloten overeenkomst. Om bijvoorbeeld besparingen te kunnen realiseren bent u dus niet afhankelijk van één van de procesonderdelen, maar van alle onderdelen. Om een aanbesteding goed te kunnen doorlopen en een zo goed mogelijk resultaat te kunnen behalen voor de komende jaren is het belangrijk om uw eigen proces vooraf tegen het licht te houden: hoe werken we nu, wat kan anders, beter of efficiënter en waar zijn besparingen te realiseren? Met deze kennis bent u beter in staat om uw aanbestedingsdocumenten (en hiermee het contract(beheer) voor de komende jaren) aan te laten sluiten op uw eisen en wensen. Wacht dus niet en start zo snel mogelijk! Forseti heeft dé kennis en ervaring op het gebied van leerlingenvervoer en beschikt over diverse middelen om u te ondersteunen in dit proces. Graag gaan wij met u in overleg om uw proces ‘leerlingenvervoer’ door te nemen en samen te bekijken op welke wijze u uw proces kunt organiseren om een zo goed mogelijk (inkoop)resultaat te behalen. 

Voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak kunt u contact opnemen met Joanita Hoegen via telefoonummer 073 - 523 10 60. 
Forseti | Hoff van Hollantlaan 6 | 5243 SR Rosmalen | t (073) 523 10 60 | info@forseti.nl | www.forseti.nl