[02-04-2012]

1e inspiratiesessie voor bestuurders een succes!


Donderdag 22 maart 2012 vond de eerste inspiratiesessie leerlingenvervoer voor bestuurders plaats. Een vijftal wethouders vanuit gemeenten Uithoorn, Eemnes, Renkum, Strijen en Lopik waren vol nieuwsgierigheid en interesse naar Rosmalen afgereisd. Dat de thema's kostenbeheersing, passend onderwijs en regionale samenwerking de bestuurders bezighoud bleek al snel uit de levendige discussies en verdieping. Naast het delen van de kennis, ervaring en ideëen van Forseti was vooral ook de interactie tussen de bestuurders mooi om te ervaren. Geïnspireerd door ons en elkaar verlieten zij rond 17 uur met veel nieuwe energie ons kantoor om hun koers binnen de eigen gemeente verder vorm te gaan geven. 

Wij zien inmiddels uit naar de 2e inspiratiesessie in Zwolle. 

Pieter van Lent, wethouder bij de gemeente Renkum:
'Een prima concept voor bestuurders. Bewust gekozen voor een klein groepje. Iedereen komt zo aan bod en kan zijn vragen kwijt. 
De middag heeft mij bij een prima verduidelijking gegeven over wat er mogelijk is binnen het leerlingenvervoer. Dank voor de uitnodiging!"
 

Ria Zijlstra, wethouder bij de gemeente Uithoorn:
"Leerlingenvervoer is niet vanzelfsprekend met een taxi naar school gebracht worden. Tijdens de inspiratiebijeenkomst komen alternatieven aan de orde,
die zowel inhoudelijk als financieel de moeite waard zijn. Het gaat om oplossingen op maat, waarbij uiteraard de zorg voor leerlingen voorop staat" 
Forseti | Hoff van Hollantlaan 6 | 5243 SR Rosmalen | t (073) 523 10 60 | info@forseti.nl | www.forseti.nl