[09-06-2011]

Studiereis doelgroepenvervoer Denemarken en Zweden

Kom terug met nieuwe inzichten in het slimmer en efficiënter organiseren en aansturen van kleinschalig openbaar vervoer en doelgroepenvervoer.

Op 21 en 22 september 2011 bezoeken we Sjælland (Denemarken) en Zuid-Zweden. Beide landen zijn Nederland op meerdere terreinen voorgegaan op het gebied van sociale voorzieningen en innovatie die geleidt hebben tot een forse kostenbesparing. We nodigen u uit om samen over de grens heen te kijken naar mooie voorbeelden die we in Nederland goed toe kunnen passen.

Er zijn veel manieren te bedenken om doelgroepenvervoer en kleinschalige openbaar vervoer efficiënter te organiseren. We doen dat al door een goede toegankelijkheid van het openbaar vervoer, door gezamenlijk aan te besteden, bundelen van vervoer en goed contractbeheer. Mobycon en Forseti zijn van mening dat dit in Nederland zeker nog slimmer en efficiënter kan. Dat is ook hard nodig, met de verwachte kostenstijging als gevolg van de toenemende vergrijzing, bezuinigingen en verruiming van de gemeentelijke taken. De verschuiving van het AWBZ-vervoer naar de Wmo is daar een goed voorbeeld van!

Programma (onder voorbehoud)

Woensdag 21 september

Kopenhagen

  • Bezoek aan Movia en BeKTra: in opdracht van de overheden op Sjælland organiseert en beheert zij al het collectieve vervoer waaronder de Flextrafik.
  • We bekijken daar hun gezamenlijke aanpak in het organiseren en aansturen van doelgroepenvervoer en kleinschalig openbaar vervoer. Door slimme IT-toepassingen hebben zij de afgelopen jaren 25% aan kosten weten te besparen.

Donderdag 22 september

Malmö en Helsingborg

  • Bezoek aan Samres, een private organisatie die voor verschillende regionale overheden in Zweden het vraagafhankelijk vervoer organiseert.
  • Bezoek aan Hallandstrafiken. Zij organiseert het trein-, bus- en taxivervoer in Malmö en heeft veel kennis van het gecombineerd organiseren en op elkaar laten aansluiten van deze vervoervormen.
  • Bezoek aan Skanetrafiken. Zij organiseert het openbaar en doelgroepenvervoer in provincie Skane. Skanetrafiken organiseert in de kleinere steden enkele, goede  'ringbussen': een tussenvorm tussen vaste lijndiensten en vraagafhankelijk taxivervoer.


Tijdens deze twee dagen komen veel onderwerpen aan de orde. We hebben verschillende sprekers bereid gevonden om een lezing te geven.

Dagindeling studiereis

Wij boeken een hotelkamer voor u, verzorgen de reis, diners en de inhoud van het programma. Op woensdag 21 september in de ochtend vertrekken we omstreeks 09.30 uur vanaf Schiphol naar Kopenhagen. Na het middagprogramma bij Movia en BeKTra dineren we gezamenlijk. We overnachten in een fraai hotel in hartje binnenstad. 's Avonds heeft u de gelegenheid om het centrum van Kopenhagen te bezichtigen. De volgende dag gaan we al vroeg met de trein over de Öresundbrug naar Helsingborg. 's Middags bezoeken we Malmö en na afloop reizen we weer terug Kopenhagen. Vanuit daar vliegen we rond 19.30 uur weer terug naar Nederland.

Voor wie? Beleidsmakers en vakspecialisten verantwoordelijk voor het doelgroepenvervoer en kleinschalig openbaar vervoer.

Wat? Een interessant programma waarbij innovatie, samenwerking en efficiëntie centraal staan. Per dag worden verschillende presentaties gegeven door gastsprekers, is er de mogelijkheid tot discussie en bespreken we de kansen voor Nederland.

Meld u aan!

Bent u nieuwsgierig naar de ervaringen in Denemarken en Zweden? Meld u dan vóór 6 juli 2011 hier aan. De kosten voor de studiereis bedragen € 995,- (exclusief btw). 

Bij afmelding brengen wij annuleringskosten in rekening, dit in verband met het reserveren van de hotelkamers en vliegtickets.

 De inschrijving sluit op 6 juli 2011. Bij onvoldoende aanmeldingen, behouden wij ons het recht voor de reis te annuleren. 



 
Forseti | Hoff van Hollantlaan 6 | 5243 SR Rosmalen | t (073) 523 10 60 | info@forseti.nl | www.forseti.nl