[11-01-2010]

Samen staan we sterk, ook in het leerlingenvervoer

Het samenwerken met andere gemeenten in het leerlingenvervoer biedt vaak voordelen zoals schaalvoordeel, kennisoverdracht of kostenreductie door het gezamenlijk inkopen en uitvoeren van activiteiten en diensten. Afhankelijk van een aantal factoren, onder andere geografie en contractafspraken, is het haalbaar kosten te besparen in het vervoer door mogelijkheden te combineren.

Meestal is, na het gezamenlijk aanbesteden van het leerlingenvervoer en de implementatie, het samenwerkende gedeelte afgerond. Soms trekt men tijdens de contractperiode nog samen op of wordt eventueel beheer gezamenlijk ingekocht.

Veel betrokkenen in het leerlingenvervoer hebben er inmiddels mee te maken: samenwerken! Uiteraard begint dit vaak al in uw dagelijkse bezigheden, u werkt met collega’s maar misschien ook in een groter verband zoals het samenwerken met andere gemeenten of misschien zelfs wel het samenvoegen van gemeenten.

Intensiever samenwerken
Wanneer gemeenten gezamenlijk een aanbesteding hebben gedaan en in een vervoerscontract zitten, zien we vaak dat de deelnemende gemeenten in de uitvoering tegen dezelfde problematiek aanlopen. Maar door afwijkend beleid en verschillen in de verordening, gaan ze anders met deze situaties om. Hierdoor is het mogelijk dat een gemeente zijn vervoerder niet genoeg efficiënt kan indelen. Ook kan het gebeuren dat burgers zich gaan afvragen waarom de regels bij de buurgemeenten anders zijn dan bij hen.

In veel gevallen is een aantal uren beschikbaar bij gemeenten voor de coördinatie van het leerlingenvervoer. Hiermee is de bezetting op de dag niet altijd volledig. Omdat de rituitvoering wel verspreid over de dag plaatsvindt kan het voorkomen dat een medewerker niet beschikbaar is tijdens problemen in het vervoer. Wanneer gemeenten samenwerken kan het dus wenselijk zijn dat zij elkaars werk kunnen overnemen. Ook bij ziekte of verlof kan dit een uitkomst zijn. Dit werkt alleen goed wanneer het beleid en de verordening op elkaar zijn afgestemd of dat er een overkoepelend orgaan is die ervoor zorgt dat de deelnemende gemeenten op de hoogte zijn van het beleid en de verordeningen van de andere gemeenten.

Communicatie en beheer
Bij intensief samenwerken hoort informatie delen en elkaar op de hoogte houden van werkzaamheden en activiteiten. Voor de vervoerder(s) is het van belang dat zij, ondanks dat zij met verschillende gemeenten tegelijk samenwerken, de juiste informatie in de juiste vorm en op het juiste moment binnenkrijgen. Om de samenwerking goed te beheersen en te monitoren zal de informatie per gemeente maar ook in zijn totaliteit, vastgelegd moeten worden en te raadplegen zijn. Dossieropbouw en financiële afwikkeling alsmede de processen rondom mutaties, klachten et cetera, dienen eenduidig, efficiënt en werkbaar te zijn voor alle betrokkenen. Om alle activiteiten die door samenwerkende gemeenten worden gedaan efficiënt uit te voeren is het mogelijk een beheersorganisatie in te richten. De geldstromen, klachtbeoordelingen, klanttevredenheidsonderzoeken, monitoring en bijsturing van de uitvoering in het vervoer kunnen tot de taken van een beheersorganisatie horen.

Forseti heeft ruime ervaring in het beheren van alle taken en processen die te maken hebben met het leerlingenvervoer en kan de tools leveren om de processen te beheersen en te monitoren. Forseti is betrokken bij diverse samenwerkingsverbanden tussen gemeenten. Ook het ondersteunen in het vormen van beleid en bij strategische keuzes binnen gemeenten is Forseti niet vreemd.

Alles zelf doen is optellen.
Samenwerken is vermenigvuldigen.

Wilt u meer informatie over samenwerking, ondersteuning in beleid en strategie of over het beheersen van uw vervoerscontract? Neem dan contact op met adviseur Ronald Derks via (073) 523 10 60.



 
Forseti | Hoff van Hollantlaan 6 | 5243 SR Rosmalen | t (073) 523 10 60 | info@forseti.nl | www.forseti.nl