[07-02-2011]

Kick-off MEE op Weg inspirerend!

Op 10 november 2010 is het project MEE op Weg officieel van start gegaan.

Het project ‘MEE op Weg’ laat mensen meer mogelijkheden zien om van A naar B (bijvoorbeeld van huis naar school) te reizen dan alleen het vervoer per speciale bus of taxi. Dit kan bijvoorbeeld de stadsbus zijn, de fiets of gewoon lopend. Deelnemers kunnen daarbij steun krijgen van een vrijwilliger (OVmaatje, initiatief van Forseti). Het project richt zich op mensen met een beperking in de leeftijd tussen 14 en 30 jaar woonachtig in Zwolle, die gebruik maken van ofwel Wmo vervoer, leerlingenvervoer of beide. In de proefperiode van 1 september 2010 tot 1 september 2011 zullen tussen de 16 en 24 koppels oefenen in het gebruik van het vervoer van hun keuze. Hiervoor maken zij een persoonlijk avonturenplan. 

Speciaal voor ouders/verzorgers, scholen, zorginstellingen w.o.Frion en chauffeurs uit de gemeente Zwolle organiseert MEE IJsseloevers voorlichtingsbijeenkomsten.

Ervaringen in het project zullen tevens dienen als advies aan gemeente Zwolle tot oplossen van knelpunten in het verkeer voor mensen met een beperking.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van gemeente Zwolle uit de innovatiegelden van de Wmo. 

Bij de start waren vertegenwoordigers van alle betrokken partijen aanwezig: MEE IJsseloevers, gemeente Zwolle, Forseti, onderwijs- en zorginstellingen, vrijwilligers, vervoerders, gehandicaptenorganisaties.

Een bijzondere rol was weggelegd voor Patrick Schmidt, ambassadeur van het project MEE op Weg.

Patrick Schmidt is van een rolstoel afhankelijk en zeer ervaren in het gebruik van leerlingenvervoer en Wmo vervoer. Hij heeft zich aangeleerd om met het gewone openbaar vervoer te reizen. Naast ambassadeur van het project wil hij ook als OVmaatje mee gaan draaien in het project. “Ik geloof in dit prachtige project’ aldus Patrick. Hij is een bijzondere ambassadeur waar MEE IJsseloevers heel blij mee is.

Ria Brands, regiomanager Zwolle en opdrachtgever van dit project memoreerde treffend met een persoonlijk voorbeeld, hoe belangrijk het is om de eigen kracht van mensen te stimuleren. 

Het startsein , ‘het laten rinkelen van een fietsbel’ ,werd gegeven door wethouder van As van de gemeente Zwolle en Patrick Schmidt, ambassadeur van het project. 

In het afsluitende interview benadrukte wethouder van As het belang van dit project en de geweldige kracht van de ambassadeur van het project als levend voorbeeld van wat men met wilskracht en eigenzinnigheid kan bereiken. De verwachtingen zijn hoog gespannen. 

Deze aftrap van het project MEE op Weg heeft het projectteam en de belanghebbende partijen geïnspireerd om het project tot een succes te maken.

Wilt u meer informatie over de rol van Forseti bij dit project? Neemt u dan contact met ons op via (073) 523 10 60. 



 
Forseti | Hoff van Hollantlaan 6 | 5243 SR Rosmalen | t (073) 523 10 60 | info@forseti.nl | www.forseti.nl